15/10/07

Web Log

Com heu pogut observar, aquest quadern de bitàcora no té la freqüència que a aquesta que escriu li agradaria. En primer lloc, mantenir un blog (em resisteixo encara a l'adaptació fonètica "bloc") és una feinada considerable, ja que en tant que diari, caldria anar-hi fent entrades de manera contínua. En segon lloc, perquè no sempre puc respondre en poc temps als comentaris que em deixeu, cosa que em dol i per la qual em disculpo. I en tercer lloc, perquè una no sempre té el dia, i per tal de tenir bon material lingüístic a comentar cal tenir l'orella parada 24 hores/365 dies, i no sempre és possible.

I és que la bloggosfera (¿s'escriu així?) és tot un món per al qual cal una altra vida paral·lela...

2 comentaris:

Martí ha dit...

D'això del bloc/blog. M'ha fet gràcia el comentari perquè fa anys hi va haver polèmica entre blocaires/blogaires. Suposo que tot plegat deuria començar perquè a Vilaweb van adoptar el terme bloc, mentre fora el que predominava era el blog. Un dia algú se'n va adonar i van començar les discussions (en Toni Ibañez era qui defensava amb més vehemència el blog i presumeix d'haver inventat el terme catosfera).

Personalment a mi m'agrada més el "bloc/blocosfera", però per un motiu de simple estètica. Entenc que per un lingüista el correcte hauria de ser blog. En el fons em sembla que el millor seria que els dos termes fossin correctes i que cadascú escollís el que més li agradés.

llenguaddicta ha dit...

Completament d'acord amb la teva reflexió final. I benvingut/da al meu blog. Crec que si l'IEC optés per aquesta proposta tindrien molts més adeptes dels que tenen actualment. Però potser ja va bé que facin aquestes bestieses d'acceptar paraules sense sortir al carrer a escoltar què diu la gent. Així ens donen als lingüistes teca per seguir endavant.