9/3/12

Monolingües go home

"A veure què n'opinen [a l'ONU], sobre el fet que als nens castellanoparlants se'ls impedeixi estudiar en la llengua materna", diu a Catalunya Ràdio la Consuelo Santos, una de les mares que ha denunciat el nostre sistema d'immersió lingüística al TSJC. Una dona que es compara ella mateixa amb Rosa Parks, la dona negra que va negar-se a seure en els bancs per a negres als EUA.

Senyora Santos, jo li diria més aviat: a veure què n'opinen a l'ONU sobre el fet que vostè estigui no només intentant carregar-se un sistema educatiu que fa 30 anys que funciona, un sistema educatiu que viu un moment de terribles retallades i que fa que el professorat hagi de fer mans i mànigues per tal de donar-li al seu fill l'educació que la Constitució (i la Declaració dels Drets Humans, i la dels Drets dels Infants) li garanteixen. Una escola que, vès per on, es troba a Catalunya, una terra que acull i que és trepitjada i menyspreada constantment per alguns dels acollits. A veure què n'opinen, a l'ONU, sobre el fet que vostè li estigui negant al seu fill el dret d'aprendre llengües, el dret d'integrar-se, el dret de desenvolupar-se en una societat que, vès per on, és bilingüe. Però no oblidem que ho és per imposició. No oblidem que la llengua de Catalunya és el català. Senyora Santos, ¿faria el mateix si anés a viure a Berlín? ¿Oi que no? Doncs si no li sembla bé el sistema educatiu de Catalunya, marxi a un altre lloc de l'Espanya monolingüe.

PD: Sàpiga, senyora Santos, que el monolingüisme és una malaltia que es pot curar.

3 comentaris:

Lletraferit ha dit...

Doncs res tu, tota la raó: hem de fer exactament el que diu l'ONU, tant en aquesta qüestió com en qualsevol altra.

I com l'ONU ha reconegut el dret d'autodeterminació fins i tot de Kosovo, només cal doncs que Madrid ho acati i reconeixi la independència de Catalunya, que ja tarda.

Amb això, demà mateix la immersió lingüística haurà deixat de ser un problema: ja s'haurà acabat l'anomalia que el castellà, una llengua estrangera, sigui llengua oficial del nostre país.

llenguaddicta ha dit...

Lletraferit, en aquests moments ens governa (per majoria absoluta) un partit el president del qual ha dit públicament que no pensa reconèixer Escòcia com a país, encara que guanyi el 'Sí' en el referèndum i que la resta del món els reconegui com a país...

:/

Lletraferit ha dit...

Doncs això, perquè després vingui una ignorant absoluta com aquesta de què parles al post i digui que si l'ONU i no sé què.

A més del que tu comentes, el partit actualment al govern d'Espanya no ha condemnat la dictadura de Franco, que és com si a alemanya governés un partit nazi.

L'ONU no pot arreglar el problema espanyol, no s'hi ficarà mai. Les declaracions d'aquesta dona són pura demagògia. Si l'ONU hagués d'intervenir, la primera mesura hauria de ser enviar tropes per protegir Espanya DE Madrid. La comunitat internacional encara té pendent salvar els republicans espanyols.