6/10/07

La dignidad e igualdad de las lenguas

Per als amants de les llengües, i per als curiosos, existeix un llibre de Juan Carlos Moreno Cabrera (catedràtic de Lingüística General a l'Autònoma de Madrid) on trobem els motius pels quals és important conservar les llengües del món. El llibre en qüestió és de l'any 2000 i es titula La dignidad e igualdad de las lenguas: crítica de la discriminación lingüística, i el podeu trobar editat a Alianza.

Ja em direu què us ha semblat.

5 comentaris:

Ten con Ten ha dit...

Hola.

Jo el vaig llegir fa uns anys a l'universitat (assignatura de Lingüística)i em va agradar molt. Tracta temes molt interessants dels que no vaig saber gaire quan començava la carrera. Gràcies per recordar-me'l. Ah, i et demano perdó pel meu català, fa molt de temps que no el practico.

Saludos.

llenguaddicta ha dit...

Gràcies per reforçar la meva recomanació. Crec que és un llibre que molts monolingües (i monopensants) haurien de llegir. És fresc i senzill, i venint de boca d'un monolingüe (madrileny) és tot un honor (no sé si m'explico).

Una abraçada.

Anònim ha dit...

Hola. Me interesaría leer ese libro, pero solo podré con facilidad si está editado en castellano... No sé si es mucha tarea, pero si pusierais los textos con traducción podrían leerlos más personas interesadas en la lengua/las lenguas... aunque la verdad es que, a pesar de conocer el catalá, entiendo/intuyo/adivino bastante bien vuestra lengua escrita,porque hablada ya sí que no me entero... Gracias y un saludo
Pd: visita www.huy.es, que a lo mejor te interesa lo que alli se habla sobre lenguas. Y un abrazo para Eulalia, con tu permiso...

Anònim ha dit...

Quería decir "a pesar de NO conocer el català..."

llenguaddicta ha dit...

El llibre que us recomano està escrit i editat en castellà. L'autor és un professor de l'Autónoma de Madrid. És una lectura molt amena i dirigida a tots els públics, no només a lingüistes. Espero que trobeu en les seves pàgines algunes respostes a per què segueixo sense traduir aquest blog. ;-)

Un petó a tothom, i gràcies per escriure. La veritat és que no tinc gaire temps per dedicar-li al blog, però veure-hi els vostres comentaris m'anima a seguir escrivint.