22/2/09

Poliglots

Com a lingüista que sóc, m'agrada envoltar-me de gent que estima les llengües. Una d'aquestes persones és el Nacho, el poliglot més sorprenent que conec. Amb només 28 anyets s'ha especialitzat en llengües orientals. Parla xinès, japonès i coreà, però no us penseu que aquí acaba la llista de llengües que domina. Afegiu-hi també el rus, el grec, l'anglès, el català i el castellà. I per si fossin poques, està estudiant 4t de llengua de signes catalana. En fi, una joia com aquesta no podia passar gaire més temps desapercebuda als mitjans de comunicació, i avui La Vanguardia li ha dedicat una plana.

Felicitats, Nacho!

PD: Avui 26 de febrer han entrevistat al Nacho a Catalunya Ràdio (bé, m'estalviaré l'opinió sobre la presentadora i els seus comentaris poc adequats). Nacho, carinyu, ¿com no l'has corregida quan ha dit erròniament "llenguatge de signes"? Tot i així, felicitats de nou. Ja t'ho he dit un munt de vegades: ets un crack. (I gràcies per l'al·lusió... Un petó).

2 comentaris:

Eduard Abelenda i Puigvert ha dit...

Sí, fa poc, la María, una companya de clase, em deia que al seu pis un dia hi havia un noi català que parlava amb un d'afganès en una llengua que per ella era inidentificable. Els va preguntar en què parlaven i li van respondre que en farsi, és a dir, en persa. I ella, és clar, va quedar ben sorpresa. Quina enveja que fan alguns.

llenguaddicta ha dit...

Enveja sana, però...