23/1/10

Reconeixement facial

Molts potser sabeu que el reconeixement de cares és una habilitat que ens fa humans: podem distingir entre mil·lers de cares cada dia, de totes les persones que coneixem de prop, dels que coneixem per les pel·lícules, la televisió, etc. Us proposo fer aquest test de reconeixement de cares. Ja em direu quins són els vostres resultats. El test consta de tres parts:

1. Us ensenyen 12 fotos de persones.
2. Us n'ensenyen 12 més.
3. Us ensenyen una bateria de 48 d'entre les quals hi ha les que heu vist, i haureu de seleccionar si les heu vist en la primera part, en la segona, o no les heu vistes mai.

Al final us dóna dos resultats: a l'esquerra el total de cares reconegudes (sense tenir en compte si les heu col·locat a la part correcta), a la dreta el percentatge d'encerts segons si les heu col·locades a la part correcta. Sota de cada barra hi ha la mitjana de la gent que ha fet el test.

Apa, a jugar.

Addenda: els meus resultats. 100% en el total, 87% en la col·locació (he descol·locat 2 i 1), i tinc un fals positiu (una cara que he dit que havia vist i no era cert).

16 comentaris:

laeulalia ha dit...

L'He fet.
M'ha sortit el 100% de reconeixement i el 83% de col·locacio a la part correcte. M'he confos en 4, 2 de cada part. (I no contava quants creia que en veia de cada part ¿eh? que ens coneixem).

Está be el joc.

Molts petons.

SoRT ha dit...

Recognition score: 95% (23 de 24) i Temporal memory score 86 % (20 de 24). No he fet cap fals positiu.

llenguaddicta ha dit...

¡Olé! Molt bé, noies. Ara m'adono, a més, que m'he oblidat de posar els meus resultats. Els poso al post.

Jordi ha dit...

Recognition score: 91%. Temporary score 77%. Un fals positiu. "Conec aquesta persona però no sé de què", acostumo a dir.

llenguaddicta ha dit...

Je je... Vaja, Jordi, em sembla que a partir d'ara quan em discuteixis sobre un actor o actriu (allò que passa sovint: "És fulano", "No, què dius, és mengano"), hauré de recordar-te els teus 91-77 contra els meus 100-87.

david ha dit...

Jo també l'he fet i els resultats no em sorprenen gens:
Reconeixement: 83%
Memòria temporal: 75%
Ja m'ho esperava perquè sé que sóc patós en aquestes coses. Això sí, tal com ha dit l'Eulàlia, que consti que no he fet trampa! Podia haver anat comptant quants havia reconegut i anar-los distribuint per cadascuna de les dues parts, i no ho he fet. Ah, i també he fet els 5 minuts de descans entre cada part. Sóc tonto però honest! :)

llenguaddicta ha dit...

¡Molt bé, David! Per ser un home, déu n'hi do, no està gens malament... ;-)

Lletraferit ha dit...

Llenguaddicta,

No et passis de llesta ;-) que jo també he tingut 100% i 87%.

I això que en comptes d'esperar els recomanats cinc minuts després de la primera ronda, m'he llegit unes quantes coses pel mig i han passat 10-15 minuts com a mínim ;-)

Com a "error analysis", cal dir que no trobo cap patró a les meves equivocacions (un home occidental amb cara de repelent, un nen possiblement pakistanès i una dona africana).

Josep ha dit...

Els meus resultats coincideixen amb els vostres: 100 i 87 (n'he col·locat malament a tres). Força entretingut, el test.

Salut!

llenguaddicta ha dit...

Ai, Lletraferit, com m'agrada provocar-te... ;-)

Eduard Abelenda i Puigvert ha dit...

mm Jo he fet 87% i 91%, que curiós, perquè tinc un valor més alt de la segona part i tothom té més alt el primer que el segon?

llenguaddicta ha dit...

Realment curiós, Eduard. Els teus resultats volen dir que de tots els que has col·locat, malgrat que no has col·locat totes les cares perquè no has reconegut totes les cares, has col·locat bé el 91%. És una mica enganyós, perquè no has reconegut totes les cares (¿algun fals positiu, per cert?). La qual cosa vol dir que el segon percentatge es basa en els que has col·locat, sigui o no el total de les cares del joc. Ja sabeu que "stats" no és el meu fort, però, ¿oi que m'heu entès?

Eduard Abelenda i Puigvert ha dit...

Jo no ho he entès noia. Crec que cap fals positiu. Només que alguns que havia vist després he pensat que no els havia vist. Aquesta prova eprò depèn molt de les circumstàncies en què la faci cadascú. Jo he separat molt bé els períodes però no més de cinc minuts, de manera que he sabut relacionar si ho havia vist abans o després.

... ha dit...

100% als dos pfff :D

llenguaddicta ha dit...

No t'ho creus ni tu. :)

... ha dit...

Ah clar, no pot ser... total, superar-te en un 13% és taaant impossible...