22/3/09

Cartells ambigus



Tots hem vist cartells similars als lavabos dels bars, restaurants i discoteques. Però el que em crida l'atenció d'aquest és el missatge que oculta. "Deje el lavabo limpio como le gustaría haberlo encontrado", ¿implica que, si te'l trobes brut (o no exactament com t'agradaria haver-lo trobat) t'has d'arromangar i posar-te a netejar? A més, t'agraeixen després la col·laboració, amb la qual cosa interpreto que sí, que et toca posar-te els guants i apa, a fregar. No deixa de ser curiós que aquesta mena de cartells són de mal escriure, perquè tots sabem que en realitat el que volen dir és "Pixa dins sense esquitxar massa; llença els productes d'higiene femenina a la paperera; passa l'escombreta després de cagar". ¿O no?

3 comentaris:

SERGIBR ha dit...

Sí, no està massa clar el que pretenen. El que és més possible però, és que després de tanta meditació sobre el significat de l'anunci, un se'n oblidi del que havia anat a fer al lavabo i marxi sense evacuar.

Anònim ha dit...

Creiyu qe tá abondu nidiu quál ye l´envís del rétulu: lu qe mos qier tremitire la mensax ye qe nun se engochen las pilas qe naide las vai llimpiare, y si dalgien qier velas llimpias; púnxiase a eillu. La verdá, pul papu...

DL ha dit...

Sempre fa de mal dir ser massa explícit en aquestes coses. Dir "deixa-ho tot com t'agradaria haver-ho trobat" té els seus riscos. Hi ha gent més "tolerant" i gent més "exigent" o, per dir-ho sense eufemismes, gent més "marranota" i gent més "llepafils".